Maart en april: de ideale periode om te zuiveren

leverzuivering

We kunnen ons lichaam gemakkelijk zuiveren met  middelen die de natuur ons bied, dit zelfs het hele jaar door. Maar voor een echte zuiveringskuur is deze periode optimaal en bied de natuur ook vele mogelijkheden.

zuiveren

We zuiveren ons lichaam om ons fris en helder te houden en ons de best mogelijke gezondheid te gunnen . Dit is niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel en mentaal, door ons lichaam fysiek te zuiveren , zuiveren we ook restafval van emoties en kunnen we zelfs vastzittende emoties helen.

raise vibration

Zuiveren kan geen kwaad in tegendeel het is ten zeerste aangeraden. Je lichaam is een levend en complex organisme en voor de optimale werking heeft het ook zuivering nodig. bekijk het oa. als de pijpleiding die af en toe moet worden gereinigd, of de schoorsteen ;-). Zelfs een waterton met water moet na een tijd van gebruik even uitgewassen worden. Dit bepaald letterlijk of je gezond en vitaal oud wordt of niet. Wij als westerse mensen hebben een beetjehet contact verloren met de natuur en ons lichaam, maar in andere en oudere culturen zijn er altijd gebruiken geweest om lichaam en geest sterk en gezond te houden. Kijk maar bij de Indische veda’s , bij Taoïstische gebruiken of bij de meeste tribes. Zij kennen allemaal de juiste kruiden voor de juiste moment, doen af en toe rituelen en zorgen dat hun geest en lichaam zuiver blijft.

Zuiveren verhoogt ook jouw levensenergie, je vitaliteit, je stemming en je lichaamstrilling. Het helpt om de geest helder en ontspannen te houden.

De lente is dé ideale periode om de lever te zuiveren en de nieren te versterken na de winter periode. Bij Chinese geneeskunde en filosofie staat de winter in contact met je nieren en de lente met je lever.

De nieren gaan we ook helpen met overbodige afvalstoffen te verwijderen en een boost te geven na de winter, zodat we sterk de lente en zomer tegemoet gaan.

Dan de lever zuiveren. De lever is het belangrijkste orgaan dat ons lichaam zuiver houd.  Dus verdient af en toe en klein beetje hulp. Door er elk jaar een beetje aandacht aan te geven kan je er bijna zeker van zijn dat hij gezond blijft en goed werkt levert.

Hoe zuiver je best je lever

lever detoxVoor een leverzuivering zijn er verschillende methode. Het meest voor de hand liggende is naar een biowinkel gaan en er tabletjes voor lever en gal zuivering kopen of eventueel thee.

Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar soms kan het interessant zijn om te kijken wat het beste voor jou kan dienen. Sommige mensen hebben meer een zuivering van de galblaas nodig of de vervetting van de lever, zij kunnen het best opteren voor een mengeling met veel artisjok.

Ook is er een iets sterkere methode voorhanden die soms wat agressief kan zijn maar zeker helpt. Dat is de methode van Moritz. Hier gaan we een iets serieuzere stap nemen en poging doen onze galstenen te verwijderen.

Voor sommige mensen die het nog nooit gedaan hebben en misschien af en toe eens te diep in het glas gekeken hebben. Kan het aan te raden zijn om de eerste keer te opteren voor een periode van drie maanden leverzuivering om een mooie start te maken naar een stralende gezondheid. De gezondheid van de lever heeft veel te maken met de helderheid en de uitstraling van het gezicht. Ook de helderheid van de ogen zal verbeteren bij een gezuiverde lever, de uitstraling , maar ook het zicht. Mensen die bv last hebben van kijken in het donker kunnen baat hebben bij het zuiveren van de lever..

Hoe zuiver je de nieren?

Verder zijn er nog de nieren, hiervoor starten we met een kleine kuur van berkensap, zelf getapt vers van de boom of uit de winkel. De beste periode hiervoor is begin maart. Wanneer de knopjes beginnen groeien en opengaan is het te laat.

brandnetel

Hierna kunnen we opteren voor een tijdje brandnetel thee. Het beste hiervoor is de eerste brandnetels zelf te gaan plukken en hiervan thee te maken of eventueel zelfs soep. Dit kan je een tijdje doen , gebruik vooral de toppen van de verse brandnetels. Zo is er het verhaal van de bekende Tibetaanse yogi Milarepa die hoog in de bergen leefde en overleefde op brandnetels. Verrassend hoe dit onkruid een ongelooflijk bron van mineralen is en onze nieren op een goede manier kan stimuleren na de winter..Ook kan je nu of was je misschien al begonnen met rozenbottel en hibiscus thee te drinken. Dit is een zeer fijne thee voor de wintermaanden om je lichaam te versterken.

Ideaal voor deze periode is veel volwaardige rijst eten om de nierenergie terug te sterken na de lange winter. Dit is eigenlijk heel het winterseizoen een goed graan om te eten, simpel, maar je moet het weten. Volwaardige rijst bevat de juiste mineralen om onze nieren te voeden.

Later schrijf ik nog bijkomende tips en tricks om van maart en april een jaarlijkse, simpele maar effectieve zuiveringsperiode te maken.

Een eerste en simpele tip is:

Ga naar de winkel en koop een hele boel citroenen, begin elke dag met citroen water, je mag gedurende citroende dag ook nog citroen drinken of bij het eten. (Het is bijvoorbeeld zeer lekker op je verse salade of in de soep). Ideaal voor detox van de lever en het lichaam en het helpt ook het bij verzuring. Dus jaarlijks een periode van stevig gebruik van citroen … Top idee!

Een andere zeer nuttige tip voor deze periode is tarwegras.

 

 

 

Ook kan je opteren voor een maandje zonder koffie , alcohol , vlees, suiker en eventueel lactose. Dit is zeer nuttig bij het proces van de leverzuivering. Ook helpt dit als je de eventuele verzuring van je lichaam wil tegen gaan.

 

 

[bol_product_links block_id=”bol_58b93ef0922ad_selected-products” products=”9200000046812024,9200000037719504,1001004010953470,9200000052657475,9200000056218278,9200000008971082,9200000036504813″ name=”maartaprilzuivering” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie