Tarwegras: ontzuring, zuivering en versterking

tarwegras

tarwegrasTarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkeld tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel.

Voor de superfood tarwegras gaan we de jonge verse groene plantjes afknippen en kunnen we via een slowjuicer sap maken, oftewel een tarwegras shot nemen. Dit fenomeen is al op verschillende plaatsen een hype aan het worden maar zoals steeds komt Belgie iets later, allenzins een aanrader meer info later .

Ook kunnen we in de biowinkel gedroogd tarwegras kopen, wat we dan in onze superhealthy fruitshake kunnen of gewoon door de yoghurt ’s morgens. Zelf vind ik het heel lekker in de soep met een beetje vers citroensap, olijfolie, en wat visolie erbij zo wordt die soep ook echt een bom van alle mogelijke gezonde stoffen die je lichaam maar kan wensen. Ten slotte zeggen ze dat je lichaam je tempel is, dus kunnen we die best maar voeden met al het goeie dat deze aarde te bieden heeft.

De belangrijkste eigenschappen van tarwegras

Eerst en vooral is het een SUPERBRON van vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. Door zijn unieke samenstelling bezit het bijna alles wat ons lichaam nodig heeft. Je zou kunnen zeggen dat een portie tarwegras gelijk staat aan het eten van 600 gram verse groenten. Dus als dagelijkse extra zeker aan te raden. Je zou zelfs kunnen opteren om je voedingssupplementen te stoppen en enkel dagelijks een portie tarwegras te eten. Maar zoals met alles denk ik dat het goed is om niet te overdrijven.

 

tarwegras citr

tarwegras bevat ook vrij veel chlorofyl, bladgroen, wat ook allerlei nuttige eigenschappen voor een gezond lichaam.

Meer nog tarwegras is ideaal voor de ontzuring van je lichaam. Vele onder ons hebben een lichaam dat licht of sterk verzuurd is door ons niet al te gezonde eet- en levensstijl. Dit zorgt voor vele belemmering, ontstaan van ziektes en vermoeidheid. Ook creëert dit ruimte voor de groei van slechte bacteriën en schimmels en vroege veroudering . Verzuring treedt op bij teveel aan koffie, alcohol, sigaretten, vlees, kant en klare maaltijden en fast food,… Een geruime tijd dagelijks twee porties tarwegras helpt om je lichaam meer in balans te brengen. Bij een kuur voor de ontzuring van je lichaam is het zeer waardevol dagelijks minstens 1 citroen te vermengen in je water en eten.

Tarwegras werkt ook ontgiftend op het bloed , nieren , lever en darmen en versterkt het immuunsysteem.

Door alle gezonde stoffen en eigenschappen zou dit drankje of poeder zeer preventief werken voor allerlei ziektes en ouderdomsverschijnselen. Voor mensen die aan anti-aging denken is dit wel een absolute topper! Er wordt beweerd dat het goed is voor de huid.

Zelf ben ik best een liefhebber van tarwegras en andere groene superfoods zoals chlorella en spirulina.

Als we denken aan zuivering in de vroege lente maanden is dit zeker een van mijn favorieten in combinatie met veel citroen!

In dit artikel vind je nog meer info over voorjaarszuiveringen.

 

Bij Bol.com bijvoorbeeld kan je ook tarwegras kopen online:

[bol_product_links block_id=”bol_58d03208794cb_selected-products” products=”9200000015469724,9200000012841972,9200000072668519″ name=”tarwegras” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”NaN” cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geef een reactie