Brandnetel: voor nieren, prostaat en voorjaarskuur.

brandnetelIedereen kent de brandnetel, het prikkende onkruid langst het bospad of in de achtertuin. Hou je het niet bij neemt het de tuin over, vervelend, maar toch is dit een plantje om dankbaar voor te zijn. Het is gratis en bied een ongelooflijke ondersteuning voor het lichaam, zeker in de lentemaanden. En kan ik iedereen aanraden om het te gaan plukken en te gebruiken als zuivering. Simpel door enkele dagen thee en soep te maken. En nee dit is zeker geen grapje. Zoals de plant sterk en prikkelend is, heeft het een sterk activerend effect op het lichaam, ideaal na de wintermaanden. Zelfs wanneer je in het bos wandelt en tot vervelends toe geprikt wordt, kan je eigenlijk alleen maar dankbaar zijn want het stimuleert jou bloed. ­čÖé Ook na een kopje thee zal je verrast zijn hoe fris en energiek het effect is.

Waarom brandnetel

Brandnetels hebben een grote dosis aan vitaminen, maar vooral de hoge hoeveelheid aan belangrijke mineralen is interessant. Voor deze reden wordt het aangeraden brandnetels te gebruiken na de winter, best zijn de eerste verse toppen zelf te gaan plukken. Het vult je reserves aan na een vermoeiende winter. Maar goed een brandnetel soepje is goedkoop en kan best het hele seizoen door ;-).

Brandnetels bezitten onder andere veel ijzer wat dan goed is voor bloedarmoede tegen te gaan. Ook zou het goed zijn voor menstruatie en na het bevallen.

Brandnetels zijn vooral en al lang gekend als diureticum. Een diureticum is een middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is een verhoogde productie van urine en helpt de afvoer van schadelijke stoffen uit het lichaam.

Bevat ook veel chlorofyl.

Gezond?

Brandnetel heeft verrassend veel positieve eigenschappen voor het lichaam.

De belangrijkste is het positief effect op nieren, blaas, prostaat.  Het zuiverend effect van giftige stoffen uit nier, blaas en urinewegen. zorgt ervoor dat de vorming van nierstenen wordt voorkomen. Het heeft positief effect op urineweg infecties en artritis dat wordt gelinkt aan problemen met de urinewegen.. Alle drie de organen plaatsen we bij Chinese geneeskunde in het waterelement gelinkt aan de winter. Dus Is de de lenteperiode ideaal om brandnetel te gebruiken , zodat de opgehoopte gifstoffen van deze periode worden afgevoerd. Ook de prostaat ondervind een positief effect, hier wordt het bij problemen als ondersteuning gegeven. Het kan dus ook als preventief middel gebruikt worden. Dit geld ook voor de algemeen gezondheid van het hele urine systeem dat nieren blaas en afvoerkanalen bevat. Iets waar vele mensen op latere leeftijd last van krijgen.

Het prikkel ook de nierwerking en brengt de juiste hoeveelheid mineralen aan waardoor het een zekere energie boost geeft om uit onze winterslaap te komen.

Het zou ook ondersteuning geven bij huidproblemen en eczeem , wat soms gelinkt kan worden aan nierproblemen. Ook zorgt het voor een goede celstructuur

Dan wordt er nog een positief verband gelegd met gezonde cholesterol en bloeddruk.

brandnetel1

Je ziet het, dat vervelend plantje geeft eigenlijk meer dan je denkt, de natuur rondom ons is soms verrassend. Ik heb alvast leren houden van de brandnetel en gebruik hem jaarlijks in dank.

Een goei tip hier is het gebruik van handschoenen ofzo voor het oogsten van de brandnetels ;-), en weet ook als je geprikt wordt , gimlach, het is goed voor je bloed.

[bol_product_links block_id=”bol_58d138f4a3253_selected-products” products=”9200000071360965,9200000005160668″ name=”brandnetel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie