Reiki als therapie

Reiki is een zeer ontspannende therapie, je lichaam, je emoties en je gedachten worden rustiger en verfrist. Je baadt als het ware in nieuwe levensenergie waardoor alle stress wegvloeit, en je jezelf volledig heboren voelt.

Reiki kan je helpen als ondersteuning bij elke ziekte of kwaal.

Om het eenvoudig voor te stellen; wanneer je een kneuzing hebt aan je vinger moet deze genezen. Je lichaam heeft dus een bepaalde tijd, voeding en levenskracht nodig om dit te herstellen.

Wanneer we nu reiki  geven aan deze vinger gaat de kneuzing sneller genezen omdat we eenvoudigweg extra levenskracht of energie gaan kanaliseren uit het universum, en dat naar je vinger sturen, zodat deze meer levenskracht heeft en dus minder tijd en voeding nodig heeft om zichzelf te genezen. de reiki is eigenlijk ook voeding omgezet in  energie.

Reiki is dus bv goed voor gewrichten, hier gaan we de stressenergie die zich heeft gevormt weg laten stromen en brengen we extra levenskracht aan. Hierdoor zal het gewricht merkbaar sneller en beter genezen
Reiki kan ook toegepast worden als healing therapie, waar we het lichaam zuiveren van laagfrequente emoties, of negatieve gedachten. Deze soms kwade, angstige, of verdrietige energieën, worden opgeslagen in de cellen van het fysieke lichaam. Door onze cellen en ons lichaam hiervan te bevrijden worden we vrijer en lichter in onszelf. Het leven wordt aangenamer, en we kunnen dieper contact maken met onze ware  identiteit.

Ook trauma’s en diepgaande patronen kunnen los komen, zelfs angsten uit onze kindertijd. Sommige mensen dragen deze hun hele leven met zich mee, en worden daardoor sterk beinvloed in hun persoonlijkheid en levenskwaliteit. Wat zeer spijtig is. Als we leren om ons te zuiveren van emoties, wordt het leven een stuk aangenamer.
Reiki kan ook  gezien worden als spirituele energie, en het kan  ons helpen om meer in contact te komen met de spirituele frequenties. Het is eveneens een sterk hulpmiddel voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf, of naar diepere waarheden.