Appelazijn: een tonicum voor huid en haar.

appelazijn-beautyAppelazijn is een azijn gemaakt van gefermenteerde appels. Door de appels wordt het een zeer nuttige en heilzame azijn voor inwendig en uitwendig. Inwendig zal het ook een fijne invloed uitoefenen op onze huid en heeft een anti-aging effect. Onthoud dat een natuurlijke schoonheid en lang jong blijven vooral van binnen begint. Bouwen aan een mooi uiterlijk door de jaren heen doe je vooral door innerlijke zuiveringen en balans.

Voor het uiterlijk

Appelazijn zuivert de weefsels en brengt de natuurlijk ph van de huid in balans. Hierdoor krijgen we een gezonderlijk uiterlijk en blijft door het zuiverend effect onze huid en haren langer gezond en fris.

Als gezichtstonicum

Appelazijn kan gebruikt worden als een natuurlijke tonic. Mix een eetlepel appelazijn met 7 eetlepels water. Was eerst je gezicht zoalsgezicht reiniging je dat normaal doet. Dep er een watje in en wrijf dat over je gezicht. Vermijd de gevoelige huid rondom je ogen. Spoel het niet af, maar laat het vanzelf opdrogen. Hierdoor wordt de huid grondig gereinigd, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en worden je poriën verkleind. Tot slot smeer je een hydraterende crème (of kokosolie) op je gezicht. Het resultaat is een egale, gladde huid. Dit kun je het beste doen voor het slapen.

Als tonicum voor het haar

Meng een glas water met appelazijn en spoel je haar er voorzichtig mee onder de douche, let op voor de ogen. Masseer zachtjes de hoofdhuid even en spoel het af,  dit geeft een diep reinigend effect op het haar en de hoofdhuid en helpt bij allerlei problemen zoals roos. Het geeft het haar meer glans en volume. Je kan je haar hierna nog wassen als je wil, en geen schrik, je haar zal niet naar azijn ruiken.

Reinigen en versterken van de nagels

Je kan je nagels af en toe een minuutje in een kommetje licht verdunde appelazijn steken dit resulteert ook in zuivere en sterke nagels.

Bij problemen

Appelazijn is een zeer goed middel bij schimmelnagels en roosappel

Ook is het gunstig bij acne of vette huid.

Ook andere problemen zoals verouderingsvlekken worden verzacht door de appelazijn.

Mensen die last hebben van jeuk op geïrriteerde huid kunnen een bad nemen met wat appelazijn. De appelazijn zal helend werken maar ook kalmerend. Dit kan voor iedereen goed zijn af en toe te doen.

 

Je ziet het allerlei mogelijkheden voor het zuiver, sterk en gezond houden van ons uiterlijk. We spreken hier uiteraard niet over dagelijks gebruik. Als we verbetering nodig hebben bv 1 maal (of 2) per week maar in normale omstandigheden zou 1 maal om de twee weken of per maand al een mooi effect creëren op lange termijn.

Probeer het uit, en deel je ervaring, bij mij gaf het snel een mooi effect.

Geef een reactie