Een maandje zonder…

imagesEen maand zonder, of beter misschien nog een maan zonder, van nieuwe maan tot nieuwe maan. We gaan de geest en ons lichaam trainen om het even zonder bepaalde stoffen te doen. Hier bij kunnen we verschillende stoffen mijden, ieder kan dat voor zich beslissen. Door de intentie te plaatsen voor een maand van bewustzijn rond onze voeding kunnen we hier ook nog andere kleine dingetjes aan toe passen. Klinkt dat als een uitdaging, lees dan verder..

Een maand zonder vlees, alcohol en koffie

zonder vleesDit is denk ik de basis voor ons lichaam even te ontluchten van gewoontes, en de basis om bv. de lentekuur bij te staan. Als we de lever willen zuiveren is het belangrijk om deze geen toxines en extra werk te bezorgen.

Mensen die elke dag koffie drinken doen er goed deze gewoonte een tijdje te verbreken en zo de lichamelijke en geestelijk verslaving en afhankelijkheid even te doorbreken. Dergelijke gewoontes doorbreken traint onze geest en geeft ons lichaam een gezonde reboot. Het maakt onze geest vrij van lichamelijke verslavingen en gewoontes, en leert ons op die manier meer controle te krijgen over eigen lichaam.

Een fijne tip hierbij is starten met kwalitatieve groene thee, de lente start en dat is allenzins voor mij de periode om terug dagelijks groene thee te drinken, ik ben er helemaal gek op. Hier zijn namelijk goed redenen voor, groene thee zal bij een maand zonder helpen afvalstoffen af te voeren en darmen te reinigen.

Lentekuur

In de lente is het steeds goed om onze nieren te zuiveren en te versterken na de winter en onze lever een zuivering te geven. Op die manier kan ons lichaam zich ontdoen van onnodige toxines die steeds ophopen en stapsgewijs ziekte veroorzaken. Zelf vind ik het nuttig ook de aandacht te vestigen op de verzuring van het lichaam. lees hierover meer bij voorjaarskuur. De geschikte tijd hiervoor is maart en april.

Verzuring wordt oa. veroorzaakt door een teveel aan koffie, alcohol, vlees , fast-food,..

Uiteraard kunnen we heel het jaar door een maand zonder doen, beter zelfs nog zijn het je normale dieet te maken voor een stralende gezondheid.

Nog meer zuivering

Natuurlijk is het bij deze kuur ook aan te raden geen suiker te gebruiken, om zo onze algehele verslaving aan suiker te verminderen. Eigenlijk zou het minimale suiker gebruik het normale dieet kunnen zijn. Suiker is niet goed en misschien wel de meest toegelaten maar ook meest verslavende drug die we kennen. Let hier mee op! zeker ook naar kinderen toe, het maakt hun zwakker en afhankelijk.time to detox

Uiteraard is deze periode een periode waarin het eten van veel soep, sla en andere groenten duidelijk de aandacht krijgt. Je kan ook lekkere fruitsapjes maken of kopen, fruitwater, smoothies, soep,…

Ook kan er een poging gedaan worden om minder lactose te gebruiken, of gluten dit naargelang ieder zijn gewoontes en noden.

roken en ander slechte gewoontes

Uiteraard is dit de periode bij uitstek om je geestelijke verslaving ook meer onder controle te krijgen, zoals sigaretten, misschien wel drugs. Maar zeker ook andere gewoontes waarvan je weet dat je het beter niet doet ;-).. Dit kan ook gaan over teveel tv kijken, porno,…,

Belangrijk hier is ook het thema emotioneel eten. Mensen die eten en snoepen om zich goed te voelen, bij alles wat er gebeurt beginnen ze een zak chips of een pakje koekjes te ledigen. Velen hebben dit met chocola, hoewel ik zelf een voorstander ben van chocola of meer nog cacao, is het ook hier uitkijken met de de versie met overdreven suiker en pralinee..

Voor mensen die dergelijke gewoontes willen doorbreken is noni sap een goede hulpbron.

Voor een overzichtelijk plan voor je uitgebreide maand zonder in combinatie met een zuiveringskuur klik hier

Uiteraard kunnen hier nog ander aspecten aan toegevoegd worden zoals mondhygiëne, voetbad,..

We kunnen ook stellen dat het goed is om van een lichamelijke zuiveringsperiode ook een geestelijke reiniging te maken, dit gebeurt in zekere zin als logisch gevolg van het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam. Maar het is ten zeerste aan geraden ook extra meditatie, yoga of chi kung te doen.

walking

 

 

 

Geef een reactie