Smoothies met rode biet

smoothie met rode biet

Je weet het misschien niet maar rode biet is ook een echte superfood! Het voordeel van rode biet tegenover andere superfoods is dat je niet naar een speciale natuurwinkel moet liggen lopen maar dat je het gewoon in elke supermarkt kan kopen.

Sommige mensen houden niet van de aardse smaak van rode biet maar met onderstaande smoothies heb je daar geen probleem meer mee. Ik zou het zowieso proberen want  rode bieten:

  • zijn een goede bron van vitamine A en C en dus onmisbaar voor een sterk immuunsysteem
  • zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels
  • bevatten veel ijzer
  • ontgiften de lever en zuiveren het bloed
  • zijn rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur

Rode bieten bevatten ook heel wat antioxidanten en verkleinen het risico op hartklachten. Volgens sommige bronnen zit er in rode biet ook een stof die bepaalde kankers kan voorkomen.

Smoothie van rode biet, appel, citroen en gember

200 g rode biet
2 zoete appels
250 ml appelsap
3-4 ijsblokjes
het sap van ½ citroen
1 cm verse gember

Doe alle ingrediënten in de blender, voeg er 3-4 ijsblokjes aan toe en mix 1 minuut op volle snelheid.
Controleer of de textuur lopend genoeg is en voeg er indien nodig een beetje water aan toe.

Verdeel de smoothie over 4 kleine of 2 grote glazen en dien onmiddellijk op.

Smoothie van rode biet, banaan, kiwi en sinaasappel

1 voorgekookte rode biet
1 banaan
2 kiwi’s
2 uitgeperste sinaasappels
1 uitgeperste citroen

Snij de biet, de banaan en de kiwi in kleine stukjes. Pers de sinaasappels en de citroen uit en voeg het sap toe aan de blender. Alles een minuutje op volle kracht blenden en klaar!!!

Smoothie met rode biet, komkommer en aardbei

10 cm komkommer
1 rode biet
75 gr aardbeien
flinke hand spinazie
water (of amandelmelk)

Snij de komkommer en de rode biet in kleine blokjes en halveer de aardbeien. Doe deze ingrediënten samen in de blender en vul aan tot 400 ml met water of amandelmelk of. Pureer alles fijn in de blender op volle kracht en serveer de smoothie meteen.

Smoothie met rode biet en havermout

1 rode biet, voorgekookt
1/2 banaan
1/2 avocado
sap van 1 sinaasappel
30 gram havermout
100 ml amandelmelk
50 ml water
1 el hennepzaad/sesamzaad

De havermout moet je eerst laten weken dus als je dit bij het ontbijt wil nemen leg je de havermout best ’s avonds al in een kommetje met water.

Doe alle ingrediënten (behalve de zaadjes) in de blender en laat alles een minuutje op volle kracht mixen. Giet de smoothie in een glas of in een thermos en doe er nog wat zaadjes bij. Heerlijk drankje!

 

Heb je nog geen blender? Zeker één aanschaffen dan! Blenders zijn niet zo duur en je kan ze voor vanalles gebruiken. Ik gebruik ze o.a. voor mijn smoothies maar evengoed om dressings, sauzen, guacamole, enz. te maken.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_58d2c0c64f251_bestsellers” cat_id=”10813″ name=”smoothierodebiet” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie