Rozenbottel/hibiscusthee de perfecte drank tegen de winter moeheid.

rozenbottel

De winter begint lang te duren, we kennen het allemaal, Ook al is het einde in zicht kunnen we toch een opkikkertje gebruiken.

Misschien ook juist om de nieuwe lente volop te kunnen verwelkomen. Vele mogelijkheden bieden hier zich aan zeker met alle hype rond superfoods die er tegenwoordig is. Maar het hoeft niet altijd exotisch, duur of speciaal te zijn. Zelf ben ik een grote fan van het drinken van thee’s of infusies om mijn lichaam en gezondheid te ondersteunen.

Mijn favoriete drank voor deze periode van het jaar is rozenbottel – hibiscus thee. Een tasje of twee drie per dag biedt alles wat je nodig hebt. Infusie van enkel rozenbottels is ook zeer zeker aan te raden! hoewel ik liever de combinatie heb. Dit voor de smaak maar zeker ook voor de mooie samenwerking van deze twee planten en het krachtig effect dat ze teweeg brengen. Ik zou ze ook onder de term van superfood durven zetten, en helemaal niet duur. De rozenbottels zijn van eigen bodem de hibiscus niet, deze wordt ook soms flor de jamaica genoemd en is van origine eerder zuiders.

Rozenbottel

rozenbottelDe rozenbottels zijn de vruchten van de  hondsroos of rosa canina genaamd. de thee die hier van gemaakt wordt zit boordevol nuttige stoffen voor ons lichaam en wordt al eeuwen lang gebruikt voor zijn aansterkende eigenschappen voor het lichaam.

 • Het is een bom van mineralen en vitaminen, Vooral de grote hoeveelheid vit c is opvallend en zeer nuttig. De rozenbottel bevat meer vit c dan kiwi s of andere gekende fruitsoorten voor hun hoge gehalte aan vit c. Maar ook vit b 1, 2,3. Ook bevat het vele mineralen en is hierdoor een perfect kruid voor voorjaarsmoeheid en lentekuren; ook kan gebruikt worden bij of na ziekte of bij een periode van zwakte.
 • Het ondersteunt de nieren, blaas en urinewegen , hierdoor dus een hulp bij vormen van artrose, jicht. Doordat het de nieren ondersteunt is het perfect in het voorjaar en helpt het om nierstenen, gruis en blaas gruis te voorkomen.
 • Het ondersteunt de spijsvertering onder andere door pectine, en helpt het lichaam om afvalstoffen in de darmen te verwijderen.
 • Het ondersteunt de bloeddruk en versterkt het bloed. het zou ondersteuning geven bij bloedarmoede en anemie. En zou op die manier ook helpen om hart en vaat ziekten te voorkomen
 • Ook zou het een positief effect hebben op de huid, en door regelmatig gebruik een verjongend effect hebben

Hibiscus

hibiscusBij de hibiscus worden de rode kelkvormige bloemen gebruikt. Het wordt ook veel als limonade gedronken in zuiderse landen en is veel beter als de normale frisdrank die wij hier gebruiken. (Enkel oppassen als je zwanger bent!)

 • Hibiscus heeft een hoog gehalte aan vitamine c en andere nuttige stoffen waaronder vele antoxidanten
 • Het zou ook ondersteuning geven aan de blaas en hiermee jicht en ander problemen hieraan gerelateerd helpen voorkomen.
 • Het heeft een ontspannend effect op bloedvaten en stimuleert vaat verwijdering waardoor het bloed en de doorstroming versterkt wordt. Ook zou het een positief effect hebben op de bloeddruk, dit is wetenschappelijk bewezen.
 • Door de inhoud heeft het ook een hormonale werking en een versterkend effect op de zenuwen, de stof estradiol zou geproduceerd worden en men zegt dat het waarschijnlijk hierdoor ook een goede hulp is bij depressie.
 • Ook bevat het veel resveratrol, een stofje dat verantwoordelijk is voor de positieve effecten van rode wijn.
 • Mensen met een te hoog cholestrol gehalte zouden ook baat hebben hebben bij het drinken van deze bloem.

Waar wacht u op!

rozebottel theeje ziet het een drankje met net iets meer… enkel alleen al de heerlijke rode kleur.. En zoals eerder vermeld perfect om te gebruiken in vormen van kuren. Het heeft een zuiverend , verjongend, aansterkend effect en smaakt heerlijk. Je kan het warm drinken maar ook perfect een lekkere ice-tea van maken. Het heeft een licht zurige smaak dus sommige zullen graag iets zoet toevoegen, ik raad jullie ten zeerste aan geen suiker te gebruiken.

Voor een extra boost kan je ook de thee maken met toevoeging van honing, citroen en een beetje kaneel, heerlijk op een koude dag!

Ook zie je hoe beide positieve werkingen zich nauw aansluiten en het een goed middel kan zijn tegen vermoeidheid al dan niet in het voorjaar, zelfs bij depressie en andere situaties waar je het even niet ziet zitten is het zeker een aanrader. Zoals bij de meeste kruiden kan je best een tijdje gebruik maken van de plant om het beste effect te realiseren.

 

[bol_product_links block_id=”bol_58aecfcc6bf6f_selected-products” products=”9200000071360801,9200000030346257,9200000058346180″ name=”rozenbottelhibiscusstralend” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geef een reactie