Wat is Ecosia.org en hoe werkt het?

ecosia

Ik moet het eerlijk toegeven: Ik ben zo verslingerd aan Google dat ik normaal gezien zelfs niet eens de moeite doe om te kijken naar alternatieven. Google werkt goed en snel en is nu eenmaal dé norm als het over zoekmachines gaat.

De laatste dagen zag ik echter op mijn Facebook tijdlijn een paar keer een filmpje over Ecosia voorbij komen en zo was ineens mijn interesse gewekt want in het filmpje krijg je de volgende boodschap mee: “Ecosia plant bomen terwijl u zoekt“.

Net zoals bij Google krijg je gesponsorde posts en met de winst die men daarmee maakt plant men dus wereldwijd bomen. Het is te zeggen, ze hebben momenteel 5 projecten lopen waar ze in grote getale bomen planten. Erg leuk allemaal maar klopt het ook effectief? Eerst en vooral ben ik eens gaan kijken op Wikipedia want dikwijls hoor je achteraf dat het allemaal een hoop onzin is. Hier blijkt het toch waar te zij want op verschillende websites en op deze Wiki pagina vind je alvast een beetje extra info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ecosia.

Nieuw is het allemaal niet want blijkbaar bestaat het al sinds 2009. Zo zie je maar hoeveel moeite het allemaal kost om uit de schaduw van Google te treden!

Hoe kan ik Ecosia gebruiken?

Dat is heel eenvoudig. Je surft gewoon naar https://www.ecosia.org/ en je kan meteen beginnen. Indien gewenst kan je Ecosia ook instellen als je standaard zoekmachine (als je Chrome gebruikt toch).

Zelf heb ik het nu een paar dagen gebruikt en voorlopig ben ik er heel tevreden van. Ik vind eigenlijk evenveel als bij Google dus dat is prima. Net zoals bij Google vind je bovenaan advertenties en met de winst die ze daarop maken worden dus de bomen geplant.

Voor alle details hierover moet je maar eens op de site kijken, daar staat heel wat uitleg over het hele project.

Kan je dan ook adverteren bij Ecosia?

Ja, normaal wel. Je zou dus als bedrijf ervoor kunnen kiezen om niet langer bij Google te adverteren en enkel bij deze ‘groene zoekmachine’. Hoe dat echter moet en of je dan evenveel resultaat gaat hebben van je advertentie campagne weet ik nog niet. Ik moet alles nog wat meer in detail bekijken hiervoor.

Als jij echter ervaring hebt met adverteren op Ecosia of als je meer weet over het hele project mag je dat altijd in de commentaren laten weten.

Hieronder geef ik jullie nog het filmpje mee waardoor ik het leren kennen heb:

Geef een reactie