Waarom glutenvrij eten

Glutenvrij eten is iets dat je de laatste jaren meer en meer hoort waar wat is het juist en waarom zou je glutenvrij eten? In dit artikel leggen we je het kort uit.

Wat zijn gluten?

Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge en gerst. Gluten zitten dus in brood, pasta, enz. Wist je dat zelfs in de meeste bieren gluten kunnen zitten?! De meeste mensen gebruiken dus zonder dat ze er zich van bewust zijn elke dag gluten.

Op zich is dat geen probleem want de meeste mensen hebben geen probleem met gluten. Het zijn slechts enkele mensen die niet goed tegen gluten kunnen en dat uit zich dan dikwijls in klachten in de darmen. Als jij zonder aanwijsbare reden geregeld darmklachten hebt zou het dus kunnen dat jij minder goed tegen gluten kan. Hiervoor kan je bij de huisarts een test laten doen.

Ik hoor wel eens van mensen dat ze wel eens een glutenvrij dieet willen gaan doen maar dat is dus niet correct. Glutenvrij heeft niks te maken met afvallen, het is enkel bedoeld voor mensen die gevoelig zijn aan gluten en die er klachten van krijgen. Doordat je bij een glutenvrij dieet zowieso bewuster gaat eten zal je misschien ook wel afvallen maar dat is dus niet de hoofdbedoeling hiervan.

Waarom dan glutenvrij eten?

Wel, als je dokter de diagnose heeft gesteld dat jij niet goed tegen gluten kan dan is het aan te raden om producten te gaan eten die glutenvrij zijn. In de meeste bio winkels kan je deze producten vinden en je dokter of diëtist zullen je ook wel kunnen vertellen waar je het beste glutenvrije producten kan kopen.

Op internet kan je ze uiteraard ook bestellen en als je dat van plan bent dan zou ik onderstaande webshop aanraden.
Als je op zoek bent naar meer info over dit onderwerp moet je deze site eens bekijken: https://www.glutenvrij.nl

Heb je zelf nog goede tips over dit onderwerp? Laat het gerust even weten via de commentaren.

Geef een reactie