Stoppen met roken Allen Carr

Stoppen met roken is bijzonder vervelend! Mensen die het al geprobeerd hebben weten dit. Je dus alle hulp gebruiken die beschikbaar is. Er zijn vandaag de dag allerlei hulpmiddeltjes op de markt die je kunnen helpen met het stoppen maar als het er op aan komt is er maar één ding dat echt belangrijk is: je moet het zelf willen!

Allen Carr was een Britse schrijver van zelfhulpboeken die dit principe echt goed begrepen heeft en in zijn boeken legt hij perfect uit hoe je zelf gemakkelijker kan stoppen met roken. Hij is eigenlijk zelf het beste voorbeeld van het feit dat roken bijzonder ongezond is want Allen Carr is zelf aan longkanker gestorven. Hij was wel gestopt met roken maar als je jarenlang zoveel sigaretten per dag rookt dan is de schade aan je longen bijzonder groot.

Naar eigen zeggen rookte hij vroeger ongeveer 100 sigaretten per dag en is hij uiteindelijk kunnen stoppen met zijn eigen methode.

Stoppen met roken met Allen Carr

De Allen Carr methode gaat uit van je eigen wilskracht. Je hebt dus geen extra hulpmiddelen nogig met deze methode.

Eerst en vooral wordt er gehamerd op het feit dat roken slecht is en dat het eigenlijk niks voor je doet. Veel mensen gaan er vanuit dat roken helpt tegen de zenuwen en stress maar in het boek legt men uit dat dit helemaal niet zo is en dat deze ‘positieve effecten’ van roken eigenlijk allemaal fabeltjes zijn.

Dat is eigenlijk de hele basis van de methode, men blijft dit maar herhalen en herhalen tot je min of meer gebrainwashed bent en dan komt de grote stap: je rookt een laatste sigaret en je bent gestopt.

Het klinkt allemaal wat simplistisch als ik het zo uitleg maar de Allen Carr methode is al jaren één van de meest succesvolle methodes om te stoppen met roken dus waarom zou je het niet proberen…

Bij Bol.com staan de boeken van Carr altijd in de best-sellerlijstjes dus het is duidelijk dat het werkt en dat ze heel populair zijn.

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5860de0932141_bestsellers” cat_id=”2078″ name=”stralendgezondstoppenroken” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”601″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Als je zelf gestopt bent met roken met deze methode, laat het dan even weten in de commentaren! Je kan anderen er misschien mee over de streep trekken om ook te gaan stoppen.

 

Geef een reactie