Middeltjes tegen muggen

Hatelijke beestjes vind ik het die muggen! Ze houden je wakker met hun gezoem, prikken je, zuigen je bloed op en in zuiderse landen kan je er nog erg ziek van worden ook! Helemaal van muggen af geraken is onmogelijk maar je kan wel een paar dingen doen waardoor je minder last zal hebben van muggen.

Middeltjes tegen muggen

Een muggenspray

Een muggenspray helpt vrij goed! Als je er één aanschaft let er dan op dat er DEET op staat. Dit is een middel dat erg effectief is tegen muggen.

Een muggenlamp

Een muggenlamp of een insectenlamp heb je vast al ergens gezien. Het zijn lampen die een blauwachtig licht afgeven en de beestjes worden er door aangetrokken. Als een mug tegen de lamp vliegt wordt ze geëlectrocuteerd en heb je er geen last meer van.

Citronella en andere planten

Muggen houden niet van de geur van citronella. Een citronellaplantje zal dus helpen om de rotbeestjes weg te houden. Daarnaast blijken lavendel en basilicum ook te helpen.

Een muggennet

Als je echt helemaal niet gestoken wil worden tijdens het slapen kan je overwegen van een muggennet aan te schaffen. Hang dit spul boven je bed en geen enkele mug komt er door!

Een (electrische) vliegenmepper

Als je graag beweging hebt kan je ook een vliegenmepper aanschaffen. Heel effectief maar je moet wel zorgen dat je de mug eerst te pakken krijgt!

Kleding

Iets waar je misschien niet direct aan denkt maar ook je kleding kan helpen tegen muggenbeten. Draag lichte kleding zoals een hemd met lange mouwen en een lange broek en je benen en armen zijn alvast beschermd.

 

Allicht zijn er nog veel andere middeltjes waar ik nu niet direct aan denk. Als je zelf nog een supertip hebt dan mag je die altijd laten weten in de commentaren.

 

Geef een reactie