Gegarandeerd een platte buik met deze oefening

plank oefening

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Niet zomaar een leuk gezegde maar een waarheid als een klok.
Gelukkig en gezond zijn is altijd een combinatie van geestelijk en lichamelijk welzijn.

De titel van dit artikel had eigenlijk moeten zijn “Gegarandeerd een platte buik met deze oefening … die iedereen al kent.”

Ik durf te wedden dat je zeker al eens van plank, planken of planking hebt gehoord. Bij deze oefening leun je op de ellebogen en maak je van je lichaam een soort rechte plank. De laatste 30 jaar was de situp en de crunch absoluut de meest bekende fitness oefening om buikspieren te krijgen maar sinds een paar jaar komt de fitness wereld hiervan terug. Bij een situp of een crunch train je alleen je voorste buikspieren en belast je ook je nek en je rug. Bij de plank oefening train je heel je middel en heb je geen belasting ter hoogte van de nek of de rug. Effectiever en minder schadelijk dus.

Zo doe je een correcte plank oefening

Hieronder heb ik dat je toont hoe je een correcte plankoefening moet doen. Tijdens de oefening let je ook goed op je ademhaling zodat je de oefening langer kan volhouden.

Als je de basis oefening beheerst kan je die combineren met een zijdelingse plank. De gewone plank pakt al zowat heel je middel aan maar als je het combineert met deze zijplank wordt je ‘core’ nog veel sterker.

Let op, in de filmpjes ziet het er allemaal heel eenvoudig uit maar beide oefeningen kunnen in het begin best lastig zijn. Volhouden is dus de boodschap en ik verzeker je. Met deze super effectieve oefeningen ga je heel snel resultaat boeken.

Vergeet zeker niet van deze oefening te delen met je vrienden op Facebook. Iedereen kan deze oefening doen maar je moet wel goed weten hoe je het correct doet voor het beste resultaat.

 

Geef een reactie