7 tips voor meer energie!

meer energie

Ook altijd last van vermoeidheid of een suf gevoel? Vervelend maar waarschijnlijk kan je een deel van de klachten heel eenvoudig verhelpen. Hieronder geef ik 7 tips voor meer energie.

Meer energie met deze 7 tips!

Duik er vroeg in!

Een cliché van format maar toch, een uur extra slaap geeft net zoveel energie als twee koppen koffie. Dit principe werkt echter alleen maar als je vroeger gaat slapen, niet door nóg langer in je bed te blijven liggen. Lang uitslapen maakt je slomer en verstoort je dag-en-nachtritme.

Zoek de zon op

De zon geeft je energie en maakt je gelukkig. Dit komt omdat je lichaam door zonlicht serotonine aanmaakt. Een tekort aan serotonine maakt je lusteloos en moe, daarom voel je je in de zomer waarschijnlijk fitter dan in de herfst en de winter. Dus nergens meer zin in? Uitgeblust? Ga naar buiten vanaf het zoning is en geniet zoveel mogelijk van die zonnestraaltjes. (Hier in Nederland of Belgie kan je misschien ook gewoon een vlucht naar het Zuiden boeken als het weeral eens aan het regenen is.)

Wordt compleet zen

Las even een hippie momentje in. Misschien vind je het belachelijk, maar probeer het toch maar eens. Mediteren wordt niet voor niets al eeuwen gebruikt voor het leegmaken van het hoofd en het verkrijgen van nieuwe energie. Ga rechtop zitten en sluit je ogen. Adem dan snel in en uit door je neus. Je borst moet hierbij als een soort blaasbalg snel en mechanisch op en neer bewegen. Voel je de positieve vibes al stromen?

Rechtstaand telefoneren

Moet je veel bellen voor je werk? Blijf dan voortaan wat vaker staan terwijl je belt. Je rekt hierbij je spieren en je ademhaling wordt dieper zodat zuurstofrijk bloed in je hersenen stroomt. Deze energie heb je hard nodig voor als je weer eens in de wacht wordt gezet.

Wake-up sport

Vijf minuten bewegen na het opstaan zorgt voor energie én dat je gedurende de dag twee keer zo veel calorieën verbrandt. En je hoeft daar echt geen topprestaties voor te leveren. Doe een paar push-ups of een paar buikspieroefeningen zodat je bloedstroom goed op gang komt. Een leuk alternatief is een bokswedstrijd tegen jezelf in de spiegel. Stoot minstens 100 keer om het echt te voelen.

Lach wat meer

Lachen is niet alleen een prima manier om je problemen te relativeren, je wordt er ook gezonder en scherper van. Niet alleen dat, niet lachen en altijd slechtgezind rondlopen heeft zelfs negatieve invloed op je humeur en energiepeil.

Doe eens een kuur

Als je alle bovenstaande tips al doet en je bent nog steeds vermoeid kan het gewoon zijn dat je wat extra vitamines nodig hebt. Je hoeft daarvoor heus geen chemische medicijnen te gaan nemen. Probeer eerst de alternatieven zoals superfoods of homeopatie.

Maca is een natuurlijke en gezonde energiebooster. Online bestellen kan hier. Wie liever homeopathische middelen gebruikt kan altijd terecht bij de produkten van A. Vogel, dat zijn zowat de meest bekende en betrouwbare. Deze producten kan je hier bestellen.

 

Geef een reactie