Zuivere lucht op je slaapkamer

Allicht poets je de slaapkamer geregeld en ververs je ook op tijd en stond de lakens en verlucht je de hele boel. Zo hoort het natuurlijk want de slaapkamer is een plek waarin we toch heel wat uren in doorbrengen. Als alles fris ruikt is het eens zo prettig om ’s avonds in je bed te kruipen.

Onderzoek heeft echter aangetoond dat zelfs in een goed onderhouden kamer nog altijd best wat chemicaliën in de lucht zitten. Gelukkig hebben ze in hetzelfde onderzoek ook gemeld dat je dit vrij eenvoudig kan oplossen door het gebruik van kamerplanten.

Als je zware slaapproblemen hebt ga je natuurlijk niet als een blok in slaap vallen door een plant op je slaapkamer te zetten maar het is wel een feit dat zuiverdere lucht zorgt voor een meer ontspannen gevoel.

Hieronder geef ik jullie 3 planten mee die naar het schijnt erg effectief zijn.

Planten voor op je slaapkamer

Op verschillende websites ben ik een hele hoop planten tegen gekomen maar deze 3 komen altijd terug en scoren altijd het beste.

Aloë Vera

Dit mag geen verrassing zijn. Aloë Vera zit tegenwoordig zowat overal in en blijkt nu ook nog eens heel goed om de lucht te zuiveren.

Een ander voordeel is dat deze plant gemakkelijk te onderhouden is.

Vrouwentongen

Nog eentje die gemakkelijk overleefd op een schaduwrijke plaats dus kan perfect op de slaapkamer. ’s Nachts gaat deze plant voor jou aan het werk en zet de koolstofdioxide om in zuurstof. Erg goed om beter te slapen!

Klimop

Beetje raar om een klimop binnen te zetten maar er bestaan ook van die kleine modellen speciaal voor in huis. Uitstekende plant om schimmels en allergenen uit de lucht te halen. Ook weer eenvoudig te onderhouden.

 

Geen zin om naar het tuincentrum te lopen? Geen probleem! Al deze planten kan je eenvoudig online bestellen via Bakker.com:

 

 

Geef een reactie