Zo krijg je echt witte tanden

Iedereen wil graag wittere tanden maar als je op internet op zoek gaat naar middeltjes om je tander witter te maken dan kom je echt heel veel onzin tegen.

Ik heb hieronder de leukste tips voor jullie opgelijst. Sommige wil je écht niet proberen maar andere schijnen dan weer wel te werken.

Wittere tanden met deze tips

Ik ga beginnen met de tips die ik zeker niet ga proberen. Kies zelf maar wat jij er mee doet!

Gebruik vaseline in je mond
Breng een dun laagje vaseline aan langs de binnenkant van je lippen om te voorkomen dat je felgekleurde lipstick vlekken achterlaat op je tanden

  • Dit is niet echt een tip om wittere tanden te krijgen, eerder om geen vuile tanden te krijgen

Neem een rietje mee
Is koffie, thee en rode wijn vermijden niet haalbaar? Probeer deze drankjes dan te drinken door een rietje. Zo komt de vloeistof niet met je tanden in aanraking en krijg je geen vlekken op je tanden.

  • Zie je jezelf al koffie of wijn drinken met een rietje?? De mensen gaan denken dat je gek bent!

Spoel je mond met kokosolie
Je mond spoelen met een eetlepel kokosolie werkt perfect als bescherming tegen vlekken. “Probeer dit zo lang mogelijk te doen, 15 minuten is ideaal”, aldus tandarts Marques. “Het helpt tandplak verwijderen en zorgt ervoor dat vlekken geen kans krijgen.

  • Deze vind ik persoonlijk schitterend. 15 minuten lang je mond spoelen… De dag nadien krijg je je mond niet meer open!

Bovenstaande tips sla je dus beter over. De volgende tips kunnen misschien werken maar ik ben er niet 100% zeker van. Proberen is de enige manier om te weten wat het resultaat is. Ze zijn veilig dus je doet er niks mis mee.

Poets je tanden met bakpoeder
Bakpoeder wordt sowieso al vaak verwerkt in tandpasta, en is een natuurlijke witmaker. Meng daarom een halve theelepel bakpoeder met enkele druppels water en breng dit mengsel met je tandenborstel aan op je tanden.

Eet aardbeien
Ze maken dan wel vlekken op je kleren, maar aardbeien hebben het tegenovergestelde effect op je tanden. “Aardbeien bevatten appelzuur, dat je tanden op een natuurlijke manier weer witter maakt”, aldus tandarts Richard Marques. “Het is echter geen goed idee om aardbeien lang op je tanden te houden, want dat kan schade berokkenen aan het glazuur.”

witte tanden

Spoel met warm zout water
Het klinkt vies, maar zout water maakt je tanden niet alleen witter, het houdt je tandvlees ook gezond. “Zout is een natuurlijk antibacterieel middel”, aldus dokter Marques. Mix een theelepel zout water in een kopje gekookt water. Laat afkoelen en gebruik als mondwater om te spoelen.

Eet wit voedsel
“Hoe witter het voedsel dat je eet, hoe witter je tanden”, zegt Marques. Eet daarom meer kip, rijst en vis en vermijd gepigmenteerd voedsel zoals rode biet, bosbessen en wortelen.

Eet voldoende kaas
Kaas is nog zo’n natuurlijk schoonmakend voedsel dat je tanden sterker kan maken. Kaas bevat namelijk calcium en heeft daarnaast ook een structuur die ideaal is om je tanden schoon te maken.

Kauw op kauwgom
Door de kauwbeweging die je maakt bij het kauwen van kauwgom verwijder je niet alleen viezigheid van je tanden, je stimuleert ook nog eens de speekselproductie. Speeksel neutraliseert zuren in je mond en zorgt ervoor dat je tandglazuur in goede conditie blijft. Zorg er wel voor dat je voor suikervrije kauwgom kiest.

Kussen
Kussen verhoogt de speekselproductie. Speeksel helpt ook bij het verwijderen van bacteriën van je tanden. Ook al werkt het niet. Dit is toch een leuke tip!

 

Op Youtube kwam ik dit filmpje tegen en het bewijst wat ik op verschillende sites heb gelezen: Houtskool zorgt voor wittere tanden!

Een elektrische tandenborstel tot slot is ook een goede aankoop. De haartjes van een elektrische tandenborstel roteren vele malen sneller dan een gewone tandenborstel en je tanden zullen veel vlugger wit zien!

 

Ken je zelf nog goede tips of heb je zelf al enkele van bovenstaande tips geprobeerd die echt niet werken? Laat het ons zeker weten via de commentaren.

 

 

Geef een reactie