Berkensap zelf aftappen om te ontgiften na de winter.

berkensap zelf aftappen

Het voorjaar lonkt en de bomen ontwaken uit hun winterslaap. Het opstijgen van het sap in de bomen is het eerste teken van heropleving in de natuur. Ook ons lichaam wil opnieuw opgeladen worden en zich ontdoen van alle onnodige ballast. Wie wil kan vasten, Of een bewuste voorjaarskuur doen.
We hebben al gesproken over verschillende mogelijkheden van kuren en dat het o.a. belangrijk is van de nieren ontgiften en te versterken. Dit kan perfect door zelf berkensap te tappen in de natuur en dit te drinken. Berkensap is het middel bij uitstek voor deze periode. Met het sap ontlast je je lichaam van de opgestapelde afvalstoffen en toxines. Dit is geen toeval je zal merken dat de natuur ons steeds de gepaste middelen bezorgt voor de tijd wanneer we het best kunnen gebruiken. Zo kan je gemakkelijk je lichaam zuiver, sterk en gezond houden, vrij van ziekte. Wat je hier nodig hebt is enkel een beetje goede wil en de juiste informatie. Als je de blog verder volgt en leest vind je tips om het hele jaar door om te groeien in een stralende gezondheid.

Gezondheid

Het berkensap is een zeer krachtig bloedzuiveberkrend middel. Het organisme wordt grondig gereinigd en gezuiverd. Alle hinderlijke onzuiverheden worden afgevoerd en de afvalstoffen die ons weefsel hard maken worden geëlimineerd. De toxines die de cellen doen stikken worden verwijderd en afgevoerd. We noemen dit een lichaamsdrainage. Het wordt aangeraden een tiental dagen ’s ochtends en ’s avonds een bodem van een glas te drinken, geniet ervan

Zelf berkensap aftappen

Zelf vind ik het altijd beter als het met het nodige respect vers van de boom wordt afgetapt , uiteraard zijn er ook verschillende merken die dit verkopen in de biowinkel.

Voor het tappen zijn verschillende mogelijkheden, vele spreken over inkepingen en gaten boren in de bast, dit raad ik persoonlijk ten zeerste af. Hierbij kan je de boom beschadigen of ziek maken. Iedereen doet de dingen zoals hij wil, maar zelf probeer ik respect te hebben voor de levende organisme rondom mij. Zeker als het over medicijn ed gaat probeer ik te handelen vanuit de eenheid die er bestaat tussen mij en de planten. Ik vraag toestemming en ik bedank ik de spirit van de boom. 🙂

Dit klinkt voor sommige misschien wat raar, toch geef ik het even mee.

Een betere manier om af te tappen is als volgt: Je kiest een tak uit op ongeveer twee meter of iets hoger, je neemt een klein laddertje en knipt het takje op het einde af. Best kies je een tak die wat naar beneden hangt, en je hangt er een flesje over. Dit bevestig je goed met tape of een koordje, zodat als het vol is, niet valt.
Dan wacht je een halve dag en zie je dat het rustig vol loopt.

berk fot berk f

Heb je hier zelf goede ervaringen mee, laat het dan zeker weten in de commentaren. Heb je vragen? Zet ook maar in de commentaren!

Wil je liever een kuur doen met berkensap uit de winkel? Neem dan eens een kijkje bij Drogisterij.net, Deonlinedrogist.nl of bij Holland & Barret. In webwinkels kan je berkensap gewoon online kopen.

 

 

Geef een reactie